De beste autoverzekering voor een elektrische auto

Natuurlijk bent u op zoek naar de goedkoopste en beste autoverzekering. Maar uitgangspunt is altijd dat u een polis kiest die past bij uw auto het en het eventuele risico. In deze blog leest u daarom meer informatie over de 3 verzekeringen die er zijn: all-risk, WA+ beperkt casco en de WA-verzekering.

All risk autoverzekering voor EV’s

Heeft u een nieuwe auto of een auto van veel waarde (denk hierbij bv ook aan oldtimers) dan is het verstandig om een all risk autoverzekering  (ook wel WA volledig casco) te nemen. Deze verzekering dekt niet alleen de schade welke u toe doet aan derden bij bijvoorbeeld een ongeluk maar dekt ook de schade aan uw eigen auto. Ook wordt schade door externe omstandigheden zoals storm of vandalisme vergoed. Met een All Risk autoverzekering bent u dus optimaal verzekerd tegen ongemakken. Vaak wordt dit aangeraden bij een verzekering voor elektrische auto’s. Deze auto’s zijn duur om te repareren, en het is dan wel zo prettig als de verzekeraar dit dekt. Let op; deze verzekeringen zijn vaak duurder van bijvoorbeeld een WA verzekering.

WA + Beperkt Casco

WA + Beperkt Casco zit tussen de standaard WA verzekering en de All Risk verzekering in. Bij de WA + Beperkt Casco verzekering is niet alleen de schade welke u toe doet aan derde verzekerd maar ook in sommige gevallen de schade die gemaakt is op uw eigen auto. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de volgende gevallen:

  • brand
  • diefstal
  • inbraak
  • joyriding
  • kapotte ruiten
  • loslopende (wilde) dieren
  • storm en hagel
  • vandalisme
  • Wat er exact vergoed wordt en wat niet hangt af van de verzekeraar, bekijk dit altijd goed voordat u een verzekering afsluit.

WA / Casco autoverzekering

Het is in Nederland verplicht om een WA verzekering te hebben voor je auto. De WA verzekering is vaak de goedkoopste soort verzekering. De verzekering dekt alleen de schade of letsel welke u met uw auto toe doet aan anderen. Indien u dus met uw eigen auto de auto van bijvoorbeeld de buurman raakt zal de verzekering de schade bij de buurman vergoeden. De schade aan uw auto wordt dus bij een WA verzekering niet vergoed, let hier dus goed op! Indien u een oudere auto heeft of een auto met weinig waarde kunt u er voor kiezen om een WA verzekering af te sluiten. De schade aan uw auto zal immers nooit hoog zijn, en het scheelt aanzienlijk in de premie ten opzichte van bijvoorbeeld een AllRisk verzekering.