BEL ONSWHATSAPP
Tussentijdse Toets Doen
Navigatie: Home > Tussentijdse Toets Doen

Tussentijdse Toets Doen

Wanneer je de tussentijdse toets gaat doen. Check je vooraf of je alle benodigde documenten bij je hebt en of de uitslag ‘geslaagd’ voor je theorie examen nog geldig is. Als de naam op het voertuig niet overeenkomt met de naam van Rijschool Autostrada die je gemachtigd hebt, dan kan het CBR besluiten om je examen niet door te laten gaan. Zorg verder dat je op tijd aanwezig bent op het examencentrum in Alkmaar.

Tussentijdse Toets van het CBR

Bron: CBR

Meenemen naar het tussentijdse toets!

 • Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs kun je geen tussentijdse toets doen.
 • Het Zelfreflectieformulier. Vul dit van tevoren in. Na het tussentijdse toets bespreek je dit formulier met je examinator.
 • De officiële uitnodiging voor je tussentijdse toets.

Hoe verloopt de tussentijdse toets?

Een gewoon tussentijdse toets duurt 55 minuten (inclusief rit van 35 minuten). Zorg dat je ruim op tijd aanwezig bent (ongeveer 15 minuten). Ga zitten tot je examinator je roept. Je rijinstructeur mag in de meeste gevallen meerijden en aanwezig zijn bij het eindgesprek met de examinator. Soms kan de instructeur niet meerijden omdat een tweede CBR-medewerker het tussentijdse toets bijwoont, bijvoorbeeld vanwege scholing van de examinator. Hierover word je dan vooraf aan je examen geïnformeerd.

Zo verloop de tussentijdse toets:

 • Je maakt eerst kennis met de examinator. Die legt uit hoe je tussentijdse toets verloopt. Hij vraagt je naar het zelfreflectieformulier. Dit formulier bespreken jullie met elkaar na afloop van het examen.
 • Je examinator controleert je identiteitsbewijs. Ook checkt hij of je bent geslaagd voor je theorie-examen.
 • De tussentijdse toets lijkt heel veel op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:
  • je beheersing van de auto
  • kijkgedrag
  • of je goed voorrang verleent
  • inhalen
  • in- en uitvoegen
  • rijden op kruispunten en rotondes
  • bijzondere verrichtingen

  Advies

  Na afloop van de tussentijdse toets krijg je van de examinator een adviesformulier mee. Op het formulier brengt de examinator per onderdeel advies uit. Je kunt aan de hand hiervan precies zien aan welke onderdelen je nog moet werken. Zorg dat je het adviesformulier bij je hebt als je op examen gaat. Dit is vooral belangrijk als je vrijstelling hebt gekregen voor het onderdeel bijzondere verrichtingen (auto). Daarnaast kan het adviesformulier de doorslag geven bij twijfel over de examenuitslag!

  Vrijstellingen

  Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen. Dit betekent dat de examinator je hierop niet meer toetst tijdens je praktijkexamen. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen.

  Kosten

  De kosten voor een tussentijdse toets zijn €179.
  Als je een rijles pakket bij ons hebt afgenomen zit je eerste tussentijdse toets inbegrepen in de prijs van jouw rijles pakket!

  Kijk hier voor alle kosten voor het halen van je rijbewijs als je geen rijles pakket bij ons afneemt.

  Ga naar Het Tussentijdse Toets Aanvragen >>>

VRIJBLIJVEND EEN GRATIS PROEFLES AANVRAGEN?

Naam *

Email *

Telefoon *

Privacy Verklaring | Cookie Verklaring

Reviews van Leerlingen:

Jasper Woud
Jasper Woud Beoordeling Review

Autostrada is denk ik wel de beste rijschool die er is. Angelo (de rijinstructeur) is de meeste chillste man die er is. Hij weet precies hoe hij dingen uit moet leggen en denkt echt aan jouw als individu. Angelo houdt ook wel van een grapje en dat zorgt voor een erg fijne sfeer in de auto, zodat je met plezier naar je rijles toe gaat.

Merijn Knol
Merijn Knol Review Beoordeling

Angelo is echt de beste leraar ooit. Ik raad hem bij iedereen aan. Hij is grappig, gezellig om mee te praten en vooral super goed in het overbrengen van de stof. Ben super blij dat ik mijn rijbewijs heb gehaald maar ik vind t wel jammer dat ik nu geen les meer heb van Angelo.

Monique Bruin

Goede, vriendelijke rij instructeur, die betaalbare lessen voor iedereen aanbiedt!

Ferdi Geyik

Super rustige rij-instructeur, die niet het belang van de portemonee
dient maar van de leerling! Ik ben zeer tevreden

Demmi Zonneveld

Super rij instructeur, blijft op alle momenten rustig en neemt de tijd!

Rijles Cadeau Geven?

Rijles Cadeau Geven?

Wil jij iemand op een originele manier verrassen voor zijn/haar verjaardag? Reserveer dan een GRATIS PROEFLES voor de jarige en dan komen wij hem of haar ophalen in onze prachtige BMW 320 met een super leuke strik op de motorkap. En het allermooiste is dat het u helemaal niets kost! Hoe leuk is dat als verjaardag cadeau ;-)

GEEF IEMAND EEN GRATIS RIJLES CADEAU >>>
Rijles Voor 16,5 Jaar!

Rijles Voor 16,5 Jaar!

Ben je al 16,5 ? Dan kan je al beginnen met lessen! Door 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18e verjaardag de weg op onder begeleiding van door jouzelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten!

direct aanmelden voor 2todrive >>>
Gratis Proefles!

Gratis Proefles!

Een proefles bij Rijschool Autostrada duurt ongeveer een uur. Een proefles kost niets en is zonder enige verplichting. Tijdens je proefles maak je kennis met jouw rijinstructeur en maak je een proefrit in de lesauto ter beoordeling van je rijtalent. Nadat je met plezier de gratis proefles hebt gehad beslis je of je je rijbewijs bij Autostrada wilt behalen.

NU JOUW GRATIS PROEFLES AANVRAGEN >>>
Gemiddelde score: 9.7 uit 10 (281 stemmen)